afbeelding versterkt ga stemmen

17 maart – Ga Stemmen! Tweede Kamerverkiezing 2021 | Wereld Delier Dag | Saint Patrick’s Day | Boomfeestdag | Dag van de Ingenieur

Ga Stemmen! Tweede Kamerverkiezing 2021

Ga stemmen! Nee wees niet bang, ik ga je géén stemadvies geven en ga ook niet vertellen of je voor of tegen de covid-19-maatregelen moet zijn. Of dat je meer vrijheid wilt of meer betaalbare woningen. Of je vleestaks wilt of dat je vindt dat je zelf mag kiezen wanneer je niet meer wilt leven. Ik geloof dat je best in staat bent om geheel zelfstandig een afgewogen keuze te maken voor de dingen die jij belangrijk vindt. Het enige waar ik op aandring is dat je gaat stemmen. De stem van niet-stemmers en blanco-stemmers is een verloren stem.

Niet stemmen is een verloren stem. Ga Stemmen!

Hoezo dan? Het uitbrengen van een blanco stem heeft, net als niet-stemmen, geen invloed op de zetelverdeling. Voor de berekening van de uitslag en de kiesdeler/kiesdrempel worden uitsluitend de op de kandidaten uitgebrachte stemmen geteld. Het is dus niet zo dat een blanco stem naar de grootste partij gaat. Ga stemmen! Wil jij niet gehoord worden?

Ja ik weet het, ze beloven van alles maar uiteindelijk zie je niks terecht komen van alle beloftes. En ja, je mag ze best allemaal onbetrouwbare zakkenvullers vinden maar toch….ga stemmen! En ja het klopt, er is geen één partij die alle punten die jij belangrijk vindt in hun verkiezingsprogramma heeft staan. Mijn advies? Maak een top 3 of desnoods een top 5 van de punten die jij écht belangrijk vindt en ga dan op zoek naar de partij die deze punten in zijn/haar programma heeft staan. Mijn advies? Ga stemmen!

Wereld Delier Dag

Op Wereld Delier Dag probeert men delier dichter bij de mensen te brengen. Maar is delier nu precies? Een delier is een voorbijgaande toestand van acute verwardheid. Bij ouderen is een delier meestal het gevolg van een lichamelijke ziekte of het gebruik van geneesmiddelen. Symptomen zijn angst, onrust, veranderd gedrag, wisselend bewustzijn, moeite met concentratie en aandacht en hallucinaties. Familieleden geven vaak aan dat de persoon plotseling veranderd is. De symptomen van een delier kunnen erg lijken op die van dementie. Een delier is heel goed te behandelen. Als de oorzaak van het delier (bijvoorbeeld een blaasontsteking of medicijnen) behandeld wordt, verdwijnen de symptomen meestal vrij snel. Ook hier is uitleg en informatie voor familieleden van groot belang

Risicofactoren

  • hoge leeftijd
  • slecht zien of horen
  • een geheugenstoornis
  • meer dan vier verschillende soorten medicijnen gebruiken
  • plotselinge operatie
  • overmatig alcohol gebruik
(bron: rijnstate.nl)

Saint Patrick’s Day online

Op St. Patricks Day herdenken de Ieren St. Patriticius, de beschermheilige van Ierland. In alle dorpen en steden vinden festiviteiten plaats, wat zich laat vergelijken met Koningsdag in Nederland. Overal zijn er kermissen, openluchtfeesten, vuurwerk, optochten, enzovoorts. Bij St. Patrick’s Day horen bepaalde symbolen. De Shamrock, een klavertje met drie blaadjes. Zoals in Nederland alles oranje is met Koningsdag, wordt de groene kleur geassocieerd met St. Patricks Day. Wist je dat Saint Patrick niet alleen de patroonheilige van Ierland is? Saint Patrick is ook de patroonheilige van Australië, Nigeria en Montserrat.

Global Greening

Het Kissing Couple XXXL in Amsterdam en de Irish Pub O’Caseys in Den Haag kleuren vandaag groen. Samen met wereldwijde landmarks als Niagara Falls, de Toren van Pisa en Burj Al Arab in Dubai. Hiermee wordt de belangrijkste Ierse feestdag ingeluid: Saint Patrick’s s Day. Global Greening heet het evenement waarbij ruim 650 toonaangevende gebouwen en UNESCO Werelderfgoederen vanaf 19.00 groen worden verlicht. Wat begon als een plaatselijk initiatief groeide uit tot een fenomeen en een symbool van wereldwijde samenhorigheid. Het online event St. Patricksday at home is vanaf 20.00 uur live te volgen via Facebook.

Onderstaande dagen zijn vanwege covid-19 aangepast of verplaatst:

Deel dit bericht