afbeelding versterkt geweld tegen sekswerkers

17 december – Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers | Foute Kersttruiendag (BE)

banner is afkomstig van wijzijnproud.nl

Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers

Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor haatmisdrijven die over de hele wereld worden gepleegd tegen sekswerkers. In 2003 organiseerde de Sex Workers Outreach Project USA voor het eerst een herdenkingsdag- en wake voor de slachtoffers van de Green River Killer in Seattle, Washington. Waarom 17 december? Omdat op die dag in 2003 de Green River Killer werd veroordeeld. Sindsdien is 17 december bekend geworden als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers en wordt op deze dag jaarlijks in tal van steden over de hele wereld een activiteit georganiseerd.

Meer bewustzijn over geweld tegen sekswerkers

Tijdens de week van 17 december organiseren sekswerkersgroepen over de hele wereld acties en wakes om het bewustzijn over geweld tegen sekswerkers te vergroten en problemen aan te pakken met betrekking tot stigma en discriminatie die geweld tegen sekswerkers ongestraft toelaten en barrières opwerpen bij pogingen om geweld te melden.

In een openbare brief schreef Annie Sprinkle: “Geweldsmisdrijven tegen sekswerkers worden onvoldoende gerapporteerd, niet aangepakt en onbestraft. Er zijn echt mensen die er niets om geven als prostituees het slachtoffer zijn van haatmisdrijven, geslagen, verkracht en vermoord. Wat je ook denkt over sekswerkers en de politiek om hen heen, sekswerkers maken deel uit van onze buurten, samenleving en families.

Green River Killer

De Green River Killer (Gary Leon Ridgway) had minimaal 48 vrouwen in de staat Washington vermoord voordat hij werd opgepakt in 2001. Uit het politieonderzoek bleek dat hij in 1982 is begonnen met het vermoorden van vrouwen. Door een DNA-test voor een ander onderzoek liep hij uiteindelijk in 2001 tegen de lamp. Ridgway vertelde de politie dat hij langs Route 99 in South King County (Washington) 75 tot 80 vrouwen heeft vermoord. Dat waren hoofdzakelijk prostituees en meisjes die van huis waren weggelopen.

Hij verklaarde dat hij prostituees als zijn slachtoffers koos omdat ze gemakkelijk op te pikken waren zonder opgemerkt te worden. “Ik wist dat ze niet meteen als vermist zouden worden opgegeven en misschien nooit als vermist zouden worden opgegeven. Ik koos prostituees omdat ik dacht dat ik er zoveel kon doden als ik wilde zonder gepakt te worden.

Uiteindelijk pleit Ridgway schuldig aan 48 moorden. Hij kreeg hiervoor meerdere keren levenslang

Foute (Lelijke) Kersttruiendag (BE)

Net zoals in Nederland wordt in België een Foute (Lelijke) Kersttruiendag georganiseerd. Eergisteren werd deze dag gevierd in Nederland. Vandaag is België aan de beurt. Dus allerliefste zuiderburen. Duik je kledingkast in en trek jouw mooiste, foutste of kitscherigste kersttrui aan.

Foute Kersttruiendag 2021 steunt lotgenoten

Er is een wel een verschil tussen de 2 dagen. Er worden namelijk 2 verschillende doelen gesteund. In Nederland wordt een donatie gevraagd voor Save the Children. De Belgische dag heeft een ander doel. Op de Facebookpagina van Pink Think België staat het goede doel voor de Belgische Foute Kersttruiendag prima uitgelegd. Doe eens gek, doen mee!

Doe mee aan de Foute Kersttruiendag met Think Pink op vrijdag 17 december. Samen sturen we zoveel mogelijk positieve vibes de wereld in om lotgenoten een hart onder de riem te steken in deze bijzondere periode. Onze boodschap? Je staat er niet alleen voor! Deelnemen is supereenvoudig. Trek jouw mooiste, zotste, foutste of kitscherigste kersttrui aan, voeg een roze toets toe. Neem een foto en post jouw foto op Facebook en/of Instagram. Tag ons en gebruik de volgende hashtag: #foutekersttruiendag21.

Deel dit bericht