17 december – 3FM Serious Request | Dag van de Trainer | Stop Geweld Tegen Sekswerkers

3FM Serious Request

Morgen begint de twaalfde editie van 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december zullen de DJ’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende van 3FM in het Glazen Huis worden opgesloten. Inderdaad, niet drie maar twee DJ’s dit jaar. Als je Het Glazen Huis wilt bezoeken dan ga je moet je de Grote Markt in Breda zijn.

3FM en het Rode Kruis

In 2004 is 3FM Serious Request ontstaan. Het idee was om op een ludieke manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een “stille ramp” waar ook te wereld. Een “stille ramp” is een groot humanitair probleem dat miljoenen mensen raakt maar waar weinig tot geen media aandacht voor is. De samenwerking met het Rode Kruis werd gezocht en gezamenlijk besloot men voor dit éénmalige evenement de vluchtelingen in Darfur te kiezen als “stille ramp”.

Laat ze niet stikken!

Het geld dat Serious Request 2016 dit jaar ophaalt gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. Elk jaar sterven bijna één miljoen jonge kinderen (< 5) onnodig aan een longontsteking. Kinderen die simpel te redden waren met één vaccin dat longontsteking voorkomt, helaas is dit vaccin voor veel ontwikkelingslanden te duur.

3FM en het Rode Kruis willen de overlevingskans van jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Haïti, Ethiopië en Soedan vergroten, zodat ook zij een kans krijgen om op te groeien. Laat ze niet stikken, doneer!

Dag van de Trainer

Wil je extra competenties verwerven als trainer of als sportbegeleider? Dan mag je op Dag van de Trainer niet ontbreken! Waar? In de Topsporthal Vlaanderen in Gent vindt de tweejaarlijkse Dag van de Trainer plaats. Wat is er te doen? Je krijgt de kans om te netwerken en/of deel te nemen aan workshops en/of de informatiemarkt te bezoeken. Scoren doe je op de Dag van de Trainer!

Internationale Dag Stop Geweld Tegen Sekswerkers

Jaarlijks is het op 17 december de Internationale Dag Stop Geweld Tegen Sekswerkers (International Day to End Violence Against Sex Workers). Deze dag werd in 2002 in het leven geroepen om de slachtoffers van de Green River Killer en andere vermoordde prostituees te herdenken.

Zoals je vaak ziet richt geweld zich op bepaalde groepen mensen, dat geldt ook voor het geweld tegen sekswerkers. Het zijn de transvrouwen en gekleurde vrouwen, de druggebruikers en immigranten die het vaakst te maken krijgen met (grof) geweld.

Wil je het geweld tegen sekswerkers beëindigen dan zal je eerst transfobie, racisme, stigmatisering en criminalisering van drugsgebruik en ook vreemdelingenhaat moeten bestrijden. Er is nog een lange weg te gaan……

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.