15 januari – Mondiale Dag van Migranten en Vluchtelingen | Wereld Sneeuwdag | Wikipedia Dag | Wereldreligiedag | Week van Gebed

Mondiale Dag van Migranten en Vluchtelingen

Jongstleden 8 september heeft vanuit het Vaticaan Paus Franciscus speciaal voor de Mondiale Dag van Migranten en Vluchtelingen de wereld verblijdt met een boodschap. De boodschap draagt de titel: “Migrantenkinderen, de kwetsbaren en de stemlozen”. “Wie een van zulke kinderen ontvangt in Mijn Naam, ontvangt Mij”. Dat is de openingszin van de boodschap maar geloof me het is echt niet alleen maar praten over God, Jezus en de kerk. Klik hier als je de volledige boodschap wilt lezen.

Bescherming, integratie en lange termijn oplossingen

Nu wij over twee maanden geacht worden te gaan stemmen om een nieuwe regering met een nieuw beleid aan te stellen kan het geen kwaad om de boodschap van de Paus te lezen. Laten we de realiteit onder ogen zien voordat we het stemhokje induiken. De Paus heeft het bij het rechte eind als hij praat over de kwetsbaren en stemlozen migrantenkinderen. Want het zijn niet alleen maar gelukszoekers, terroristen of ander tuig dat de oversteek maakt op zoek naar een beter leven.

Wereld Sneeuwdag

De internationale skifederatie (FIS) is de initiatiefnemer voor World Snow Day. Zij wil met deze dag wereldwijd de wintersport promoten en richt zich specifiek op de groep van 4 tot en met 14 jarigen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

In Nederland organiseert de Stichting Onbeperkt Doen op zaterdag 8 april de 5e Sneeuwdag! Op de Nederlandse Sneeuwdag kunnen tegen een kleine vergoeding mensen met een verstandelijke beperking leren skiën, zitskiën of sleeën. Wil je meedoen? Je kunt je vanaf 16 januari om 07.00 uur inschrijven.

Wikipedia Dag

Op 15 januari 2001 werd Wikipedia officieel gelanceerd door Jimmy Walles en Larry Sanger. De Nederlandstalige Wikipedia verscheen in juni van datzelfde jaar.

Zestien jaar later staan er miljoenen artikelen, foto’s, illustraties et cetera op de online-encyclopedie. Wat een heerlijkheid! Geen papieren encyclopedieën meer nodig en wat een ruimte houd je over in je boekenkast. Overal en altijd informatie ter beschikking, het is een Gods geschenk.

Wereldreligie Dag

Sinds 1950 wordt jaarlijks op de derde zondag van januari de Wereldreligie Dag gehouden. De initiators waren de Amerikaanse leden van het bahá’í-geloof . Het doel van de Wereldreligie Dag is om de eenheid tussen verschillende religies te bevorderen in plaats van de verschillen te benadrukken of haar rol in de moderne wereld.

Week van Gebed

Moeiteloos schakelen we over naar de Week van Gebed die van 15 tot en met 22 januari loopt. De gebedsweek staat in het teken van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. Het thema “Jouw hand, mijn glimlach” wordt breedgedragen: van katholiek tot protestant, van doopsgezind tot evangelisch. Allemaal proberen ze de verzoening concreet te maken in het dagelijks leven, dat zou ons doel ook moeten zijn!

Lees hier de Boodschap van Paus Franciscus voor de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen .

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.