14 september – Open Monumentendag | Orgeldag | Dag van de Vrijmetselarij | Dag van de Boerin | Dag van de Hoed | Stemmen Horen dag | Eerste Hulp dag | Eczeem Dag | Broederschap en Verontschuldiging Dag

Open Monumentendag

Sinds 1987 wordt in Nederland het tweede weekend van september gereserveerd voor de Open Monumentendag(en). Sindsdien is Open Monumentendag is in Nederland ook uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen. Niet vreemd aangezien duizenden monumenten gratis toegankelijk zijn dit weekend. Tevens worden er bij de monumenten diverse activiteiten georganiseerd; van programma’s voor jongeren tot speciale fietsroutes. Je kunt de deelnemers aan de Open Monumentendagen herkennen aan de speciale Open Monumentendag-vlag.

Er valt nog meer te bezichtigen dit weekend. Nationale Orgeldag en Dag van de Vrijmetselarij vallen namelijk altijd samen met Open Monumentendag(en) en delen (bijna) hetzelfde thema.

18e editie Nationale Orgeldag

Nationale Orgeldag wordt elk jaar in een andere provincie gehouden en dit jaar is Zuid-Holland aan de beurt. Om 10.30 zal het landelijke startschot worden gegeven in de Kloosterkerk in Den Haag. Op Nationale Orgeldag kun je door het hele land naar orgels luisteren, kijken en soms mag je zelfs het orgel bespelen. Klik hier voor een overzicht van alle landelijke aangemelde activiteiten.

Dag van de Vrijmetselarij

Is de vrijmetselarij een sekte of gewoon een club mensen die hetzelfde gedachtegoed hebben? Kom alles te weten over de vrijmetselarij tijdens de Dag van de Vrijmetselarij. De deuren van alle vrijmetselaarsloges staan wagenwijd open en de broeders en zusters staan klaar om al je vragen te beantwoorden. De deelnemende vrijmetselaarsloges staan vermeld op hun website.

Dag van de Boerin

Boerin Gerda Briene is de initiator van Dag van de Boerin. Zij vond in 2013 dat het tijd werd dat boerinnen een “eigen dag van” moesten krijgen voor al het vaak onzichtbare werk dat zij verrichten op, rond en in de (zorg)boerderij(winkel). Na wat heen en weer getwitter met deze en gene riep zij met de volgende tweet officieel de Dag van de Boerin uit: Ik ben zo blij! Vandaag is het DAG VAN DE BOERIN! #dvdboerin. Al snel werd deze tweet trending topic en de hashtag #dvdboerin kwam dat jaar en de jaren er na nog vaak voorbij!

Boerinnenswap 2019

Nee het is geen Jouw Boerin, Mijn Boerin waaraan je kunt meedoen. Boerinnenswap betekent dat boerinnen voor elkaar een verwen- of hart-onder-de-riem pakketje maken dat op Dag van de Boerin wordt uitgepakt.

Dit jaar wordt door Jacoline Peek een evenement toegevoegd aan het concept Dag van de Boerin. In het Overijsselse Zwartsluis (bij Zwolle) wordt vandaag een interessante dag georganiseerd met 3 spreeksters, een picknick (zelf eten meenemen) en rondleiding op het biologisch melkveebedrijf van Hermen en Leanne Spans. Een ideale dag om ervaringen uit te wisselen met collega-boerinnen. Klik hier voor meer informatie.

Welke “dagen van” staan er nog meer te schitteren in de agenda?

Deel dit bericht