14 januari – Verkleed je Huisdier Dag

Verkleed je Huisdier Dag

Niet echt een “dag van” in Nederland maar deze dag is ontstaan in, hoe kan het ook anders, het land van de vrijheid en onbegrensde mogelijkheden. Mevrouw Colleen Paige is de bedenker van de “Dress Your Pet Up Day”. Maar zij is meer dan alleen maar de bedenker van deze dag. Klaarblijkelijk is ze een vooraanstaande huisdier & family Lifestyle Expert, dieren gedragstherapeut, ontwerper en auteur. Eveneens is ze oprichter van nog meer nationale dagen zoals: Dag van de Hond, Dag van de Kat, Dag van de Puppy, Dag van de Straathond, Wildlife Day & meer.

Heeft deze dag ook nog een echt doel?

Het doel achter deze dag is dat alle eigenaren van gezelschapsdieren vandaag de tijd nemen om plezier te maken met hun honden, katten of andere huisdieren. Het is echter niet een dag om respectloos om te gaan met je huisdier of dat het aankleden een ellendige traumatische ervaring wordt voor het huisdier.

Huisdier aankleden: noodzaak of dierenmishandeling?

Volgens sommige instanties zoals de RSPCA, de Britse organisatie voor dierenwelzijn, is het aankleden van een huisdier pure dierenmishandeling. Zij vinden zelfs dat je hond een vrolijke kerstmuts opzetten al te ver gaat. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat Colleen Paige benadrukt dat op “Dress Your Pet Up Day” je huisdier absoluut niet mag lijden!

De publieke opinie over dit onderwerp is verdeeld, de één vind dat het moet kunnen en de ander vindt het ronduit belachelijk en onzinnig dat je een huisdier aankleedt. De meest gehoorde reactie is: “neem dan een pop in plaats van een huisdier”. Maar soms moet je een hondje aankleden omdat het anders te koud is of dat het te lang duurt voor dat ze weer droog zijn. Functioneel aankleden noem ik dat. Zolang het functioneel is vind ik dat oké, hoe denk jij daar over?

Mijn ergste nachtmerrie

In mijn wildste dromen heb ik mezelf nog nooit naar een dierenwinkel zien gaan om een “regenjas” of een “roze honden jasje” te kopen. Totdat onze achtjarige Chihuahua Lotje in ons leven kwam.

Maar die wildste droom werd mijn ergste nachtmerrie op het moment dat ik de dierenwinkel in ging en aan de dame achter de toonbank vroeg waar de “jassen” voor Chihuahua’s hingen. Volgens mij had ik het schaamrood op mijn kaken staan maar de dame achter de toonbank vertoonde geen enkele emotie. Zij ging mij voor naar de afdeling “jassen” en wat ik daar allemaal zag hangen?

Mijn mond viel nog net niet open van verbazing, ik zag blingbling jasjes met bontkragen, ik zag bikerjassen. En om mijn nachtmerrie compleet te maken zag ik zelfs tassen en jassen met tijgerprint. Te errug voor woorden!

Lotje heeft het snel koud daarom ging ik uiteindelijk de winkel uit met een schattige roze bodywarmer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.