13 september – Roald Dahl Dag | Internationale Dag van Positief Denken | Internationale Chocolade Dag

Roald Dahl Dag

Ontelbaar veel kinderen en andere mensbaksels hebben van de Britse schrijver Roald Dahl gehoord of hebben een boek gelezen of een film gezien gebaseerd op één van zijn boeken.

Laat het vandaag nu precies 100 jaar geleden zijn dat Roald Dahl werd geboren. Deze gedenkwaardig gebeurtenis wordt wereldwijd groots gevierd tijdens de Roald Dahl-week (11 tot en met 17 september) en op zijn geboortedag natuurlijk. In boekhandels, bibliotheken en op scholen staan zijn boeken centraal, verder kan je exposities bezoeken en/of documentaires gaan zien. Of je gaat naar de film De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) die sinds juni in de bioscopen draait.

Wist je trouwens dat de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney verantwoordelijk is voor de verfilming? Het is tevens de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is.

Internationale Dag van Positief Denken

Hoe positief ben jij? Als ik deze vraag zelf zou beantwoorden dan zal ik antwoorden dat ik een realistisch positief ingesteld persoon ben. Dat wil niet zeggen dat ik de hele dag “tjakka” roep en mezelf op de borst sla want soms is het ook wel eens lekker dat je niet de positivo hoeft uit te hangen, ja toch? Maar dit terzijde, het is per slot van rekening wel de Internationale Dag van het Positief Denken, ik moet niet te negatief over het positief denken doen.

Hoe ga jij deze dag vieren?

  • begin de dag goed en zeg: “vandaag wordt een geweldige dag!” al dan niet gevolgd door een “tjakka” 😉
  • ga met positieve mensen om
  • lees of kijk positieve, motiverende boeken en/of films
  • wees lief voor iemand
  • en als laatste tip: trek die mondhoeken omhoog

Internationale Chocolade Dag

Er zijn 2 chocolade dagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het goed begrepen heb is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september is de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Daarom heeft de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association besloten om van 13 september dé Internationale Chocolade Dag te maken.

De Amerikanen vieren logischerwijs dan ook vandaag Chocoladedag maar als we naar ons Europa kijken zou 7 juli eigenlijk “onze” Europese Chocolade Dag moeten zijn. Eerlijk gezegd boeit het me niet, laten we het gewoon twee keer vieren.

Ben jij een chocoholic?

Ben je een chocoladeliefhebber, een mega chocoladefan of nog erger een chocoholic dan heb ik nog een tip voor je: op zondag 25 september wordt voor de veertiende keer in Zutphen het Chocoladefestival gehouden. De historische binnenstad en de Laarstraat staan bol van de activiteiten voor jong en oud. Het is een middag om je vingers bij af te likken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.