13 september – Internationale Dag van Positief Denken | Programmeursdag | Roald Dahl Dag | Internationale Chocolade Dag

Internationale Dag van Positief Denken

Hoe positief ben jij? Als ik deze vraag aan mezelf zou vragen dan zal ik antwoorden dat ik een realistisch positief ingesteld mens ben. Dat wil niet zeggen dat ik de hele dag “tjakka” roep en mezelf op de borst sla want soms is het ook wel eens lekker dat je niet de positivo hoeft uit te hangen, ja toch? Maar dit terzijde, het is per slot van rekening wel de Internationale Dag van het Positief Denken, ik moet niet te negatief over het positief denken doen.

Hoe ga jij deze dag vieren?

  • begin de dag goed en zeg: “vandaag wordt een geweldige dag!” al dan niet gevolgd door een “tjakka”
  • ga met positieve mensen om
  • lees of kijk positieve, motiverende boeken en/of films
  • wees lief voor iemand
  • en als laatste tip: trek die hangende mondhoeken omhoog

Programmeursdag

Niet geld maar computers, technologie en software is hetgeen waarop de wereld draait tegenwoordig. Want voor elk stukje slimme software heb je een programmeur nodig die eventuele problemen oplost. Programmeurs zijn echt onmisbaar in de huidige technologische wereld en om deze mensen in het zonnetje te zetten werd in 2007 voor het eerst een Internationale Programmeursdag gevierd.

In Rusland officieel erkend

In 2009 ondertekende de Russische president Dmitri Medvedev het regeringsbesluit om “Programmeursdag” officieel als feestdag te erkennen. In dat besluit werd ook vermeld dat deze feestdag gevierd dient te worden op de 256e dag van het jaar. Dat is dan 13 september behalve in een schrikkeljaar, dan wordt het 12 september. Die 256e dag is niet random gekozen, een byte kan 256 verschillende waarden aannemen. Er zal geen programmeur te vinden zijn die dat niet weet.

Roald Dahl Dag

Ontelbaar veel kinderen en andere mensbaksels hebben van de Britse schrijver Roald Dahl gehoord of hebben een boek gelezen of een film gezien gebaseerd op één van zijn boeken. Zijn geboortedag (13 september) wordt wereldwijd groots gevierd. Rondom zijn geboortedag begint tevens de Roald Dahl-week, ook in Nederland. In Roald Dahl-week 2018 staat op scholen het themaboek De reuzenperzik centraal. Dit sluit uitstekend aan op het thema “Vriendschap: Kom erbij!” van Kinderboekenweek 2018 .

De Dahlicious Dress Up Day is onderdeel van de Roald Dahl Day feesten op 13 september. Fans van over de hele wereld verkleden zich als hun favoriete Roald Dahl figuur, houden een feestje en/of doneren geld aan Roald Dahl’s Marvellous Children’s Charity.

Internationale Chocolade Dag

Er zijn 2 “chocolade-dagen” die wereldwijd op de agenda staan, namelijk 7 juli en 13 september. Wat is het verschil: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd, 13 september is de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de National Confectioners Association 13 september tot dé Internationale Chocolade Dag hebben uitgeroepen.

Als we naar Europa kijken zou 7 juli eigenlijk “onze” Chocolade Dag moeten zijn. Eerlijk gezegd boeit het me niet, laten we het gewoon twee keer vieren.

Ben jij een chocoholic?

Ben je een chocoladeliefhebber, een mega chocoladefan of nog erger een chocoholic dan heb ik nog een tip voor je: op zondag 30 september wordt in Zutphen voor de 15e keer het Chocoladefestival georganiseerd. De historische binnenstad en de Laarstraat staan bol van de chocolade-activiteiten voor jong en oud. Het is een middag om je vingers bij af te likken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.