13 februari – Epilepsiedag | Wereldradiodag | Internationale Minnaressendag

Wereld Epilepsiedag

De eerste Wereld Epilepsie Dag werd gehouden in 2015 en was een initiatief van International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy. Deze Epilepsiedag is de vervanger van de Europese Epilepsie Dag die werd gelanceerd op 14 februari 2011.

Het is een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het hebben van epilepsie en de impact die het heeft op jouw leven maar ook op dat van je naasten. Dit jaar met het thema: “Put Epilepsy in the Picture”.

Wat doe je met je selfie?

“Breng (je) epilepsie in beeld.”. Laat op Epilepsiedag zien hoe jij, als iemand met epilepsie, obstakels kan overwinnen en succes kan behalen ondanks, of misschien wel dankzij, jouw epilepsie. Als je de selfie gaat delen op social media gebruik dan de hashtag #epilepsyday, @IntlEpilepsyDay en @EpilepsyFoundation.

“Heb hart voor epilepsie”

De Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) sluit zich aan bij het internationale thema maar brengt zelf vandaag ook epilepsie onder de aandacht met de actie “Heb hart voor epilepsie”. SEIN roept op om de afbeelding “Heb hart voor epilepsie” vandaag massaal op social media te delen vergezeld gaande met de hashtag #hebhartvoorepilepsie. Je eigen epilepsie foto delen mag natuurlijk ook.

World Radio Day is nu in zijn 6e jaar!

Er is niet lukraak voor 13 februari gekozen, deze datum herinnert aan de eerste uitzending van de United Nations Radio in 1946. Dat is de achterliggende reden waarom de directeur-generaal van de UNESCO voorstelde om op deze datum Wereldradiodag te vieren. En zo geschiedde het.

Dit jaar nodigt de UNESCO alle radiozenders van over de hele wereld, en ondersteunende organisaties, uit om samen het meest dynamische, reactief en boeiend medium dat er is te eren en samen de World Radio Day te vieren.

Thema 2017: “Radio is you”

De voorgaande edities van World Radio Day hebben elk hun eigen thema gehad zoals gendergelijkheid en women empowerment bij de radio, jeugd en radio, radio in tijden van nood en rampen. Dit jaar wil UNESCO met het thema “Radio is you” alle voorgaande thema’s in één thema terug laten komen. De radio is een belangrijk medium, het informeert ons en verandert ons door middel van entertainment, informatie en publieksparticipatie. Het hebben van een radio betekent dat je nooit alleen bent.

Internationale Minnaressendag

Valentijnsdag staat voor de deur maar voordat het zover is komt eerst nog Minnaressen (- minnaars)dag voorbij. Vreemdgangers met een relatie hebben het dus twee dagen knap druk. Eerst je minnaar of minnares verwennen en de dag erop is je partner aan de beurt. Hoe ga je dat allemaal regelen?

Mijn tip voor vreemdgangers: zorg voor een goed gevulde portemonnee en een uitstekende conditie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.