foto ondersteunt zoon- en dochterdag

11 augustus – Nationale Zoon- en Dochterdag

Nationale Zoon- en Dochterdag

Net zoals Moederdag en Vaderdag ligt de oorsprong van zoon- en dochterdag in de United States of America. Volgens sommige Amerikaanse websites wordt de Zoon- en Dochterdag wereldwijd en op grote schaal gevierd. Volgens andere Amerikaanse websites is Son and Daughter Day toch echt een nationale aangelegenheid. Maar net zoals met zo veel “dagen van” kopiëren we graag de Amerikanen en daar doe ik vandaag vrolijk aan mee vanwege gebrek aan andere dagen van. Dus wil je een “dag van” lanceren dan zou 11 augustus een mooie dag kunnen zijn. Maar dit terzijde.

Hoe vier je zoon-en dochterdag?

Waarom in Amerika een zoon- en dochterdag in het leven is geroepen kan ik best wel begrijpen, zeker als je weet hoe deze dag wordt gevierd. Het gaat deze dag niet om het geven van speelgoed maar het gaat om het geven van tijd. Tijd? Ja tijd!

Zoals je wellicht weet hebben veel Amerikanen twee of meerdere banen, niet omdat ze het leuk vinden maar omdat ze anders geen dak boven het hoofd en brood op de plank hebben. Daardoor hebben ze logischerwijs minder tijd om aan het familieleven te besteden en dat is waarom op zoon- en dochterdag tijd wordt gegeven. Tijd van de ouders om samen met de kinderen vandaag iets te ondernemen. Want voordat je het weet zijn de kinderen de deur uit!

Zoon- en Dochterdag tijdens COVID-19-pandemie

Normaliter zou ik zeggen als de kinderen al het huis uit zijn, ga bij ze op visite of vraag of ze op visite willen komen. Maar we leven nu in een tijd waarin je dit niet kunt doen. Tenminste als je de coronamaatregelen naleeft of je moet consequent 1,5 meter afstand kunnen houden. Een alternatief is om elkaar online te spreken en te zien of te videobellen of tegelijkertijd op afstand hetzelfde spel spelen of ?. Maar ja, dat kan niet tippen aan elkaar echt zien.

Wat had je nog meer kunnen vieren de aankomende dagen?

De Amerikanen zijn meesters in het bedenken van een “dag van”. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een “dag van” van. Zal je voorbeelden geven van de dagen die van 10 tot en met 19 augustus stilletjes aan ons voorbijgaan, als het aan mij ligt:

  • 10 augustus – s’mores dag
  • 11 augustus – speel in het zand dag
  • 12 augustus – melkboer dag
  • 13 augustus – prosecco dag
  • 14 augustus – de winkel online voor boodschappen dag
  • 15augustus – geen SpongeBob dag
  • 16 augustus – surveillance-dag
  • 17 augustus – ik houd van mijn voeten dag
  • 18 augustus – slechte poëziedag
  • 19 augustus – Root Beer met een bolletje vanille ijs dag

(inspiratiebron voor bovenstaande dagen is brownielocks.com)

Deel dit bericht