10 februari – Greenchoice Warmetruiendag | Wereld Paraplu Dag

Warmetruiendag

Steeds meer mensen en bedrijven doen mee met de Warmetruiendag, een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Zij willen met deze dag bereiken dat mensen bewust worden van hoe makkelijk het is om energie te besparen en daardoor helpen om de CO2-uitstoot te verminderen. En dit doe je door heel simpel de verwarming één graadje lager te zetten.

Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee en de lijn. Want als het kouder is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en omdat dat energie kost val je af! Alleen maar voordelen!

Greenchoice Warmetruiendag

De naamsverandering naar de Greenchoice Warmetruiendag vond plaats in 2012. De energieleverancier Greenchoice zag deze dag als het perfecte marketing tool om zich nog meer te profileren als dé duurzame groene energieleverancier. Maar er zijn meer bedrijven die mee hoppen op deze dag, UNOX moedigt ons aan om vandaag hun erwtensoep te eten. Eneco, de NS, de Hypothekeer, HEMA en alles wat met breien te maken heeft haakt ook aan.

De lievelingstrui van ……

Warmetruiendag heeft voor dit jaar een leuke actie bedacht. Zij gaan op zoek naar “de lievelingstrui van Nederland.” Dus haal je lievelingstrui uit de kast en laat je zien! Maak een selfie en deel je foto op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Snapchat en al wat we nog meer hebben met: #warmetruiendag en #lievelingstrui.

Ben jij een Crea Bea en heb je zelf een lievelingstrui ontworpen maak dan een foto van het patroon en stuur deze naar annemarie.pronk@klimaatverbond.nl en je patroon komt op warmetruiendag.nl te staan. Hoe cool is dat?

Wereld Paraplu Dag

De paraplu zoals wij hem nu kennen, met de stalen baleinen, is in 1852 ontworpen door de Britse metaalbewerker Samuel Fox. Hij wilde een minder zware paraplu ontwikkelen dan die tot dan toe werd gebruikt. Zijn ontwerp verving de paraplu die bestond uit geolied canvas doek en baleinen van hout. Samuel Fox ontwierp een paraplu die bestond uit een licht maar stevig stalen frame, met een doek van lichtere stoffen zoals zijde, katoen en linnen. Natuurlijk voorzien van een waslaagje want het moest toch de regen tegenhouden. En dat is de reden dat de Wereld Paraplu Dag een eerbetoon aan Samuel Fox is!

De oorsprong ligt in?

Volgens een klassiek Chinees Ceremonieboek (?) gaat de oorsprong van de paraplu (parasol ) terug tot ongeveer 2400 jaar voor Christus. De hogere klassen gebruikten een parasol als statussymbool.

Hoe de paraplu (parasol ) werkelijk is ontstaan zal een vraagteken blijven maar het is heel waarschijnlijk dat de paraplu is geëvolueerd van een primitieve schuilplaats van bladeren tot aan de paraplu zoals wij hem kennen.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.