1 februari – Wereld Hijab Dag | Naakt Werken Dag | Wereld Interreligieuze Harmonie Week

Wereld Hijab Dag

Voor het vijfde jaar achtereenvolgende jaar staat 1 februari in het teken van de “hijab”. Door vandaag een “hijab” (hoofdbekleding) te dragen vraagt Wereld Hijab Dag (WHD) indirect aan alle wereldburgers van alle geloven solidair te zijn met de islamitische vrouwen. Het doel van WHD is een wereld te creëren waarin wereldburgers elkaar respecteren en accepteren. In het bijzonder richt de organisatie van WHD zich op de bestrijding van onverdraagzaamheid, discriminatie en vooroordelen tegenover moslimvrouwen.

“Stand For Her Right to Cover”

Iedere vrouw heeft het recht om zich te kleden zoals zij dat wil. Iedere vrouw heeft het recht om een hoofddoek te dragen. Op het moment dat een vrouw gedwongen wordt om een bepaald kledingstuk of een hoofddoek te dragen strookt dat niet met mijn gevoel van rechtvaardigheid. Echter als een vrouw uit vrije wil kiest om een hijab te dragen moet dat worden geaccepteerd en mag deze vrouw nooit het doelwit zijn van discriminatie of slachtoffer worden van verbaal en/of fysiek geweld.

Ga vandaag Naakt Werken, als je durft!

Even snel ophelderen voordat je het Adam kostuum of Eva kostuum aantrekt, het gaat er niet om dat je vandaag uit de kleren moet op kantoor ( mag natuurlijk wel) maar de oprichtster van de Naakt Werken Dag, Lisa Kanarek, bedoelt het “naakt werken ” als metafoor voor thuiswerken in je meest comfortabele kleding. Als je aan deze naakt werken dag meedoet plan dan géén teleconferentie in. 😉

Wereld Interreligieuze Harmonie Week

De Algemene Vergadering van de Verenigde Staten besloot in oktober 2010 de eerste week van februari uit te roepen tot de Wereld Interreligieuze Harmonie Week. Tijdens deze week draait het om wederzijds begrip en de interreligieuze dialoog, de twee pijlers voor de wereldvrede. Met andere woorden; wees tolerant, toon respect, sta open voor dialoog, raak niet verblindt door haat, laat je niet (mis)leiden door radicalen, werk samen in plaats van tegen elkaar!

Laat juist tijdens deze week zien dat degenen die een gevaar vormen voor wereldvrede geen kans maken omdat we schouder aan schouder, met al onze verschillende geloven en idealen, de strijd aan gaan tegen een ieder die de wereldvrede bedreigt.

Interreligieuze Harmonie Week in Nederland

In veel landen worden tijdens deze week evenementen georganiseerd. En Nederland? Kan aan mij liggen maar ik krijg niks gevonden. Ook onze politieke leiders zijn niet echt spraakzaam over dit onderwerp gedurende deze speciale internationale week. Terwijl het zeker in deze tijd van radicalisering o zo belangrijk is om de interreligieuze dialoog op gang te blijven houden.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.