7 mei – Internationale dag van het naakt tuinieren | Fairtrade Week | Wereld Aidswezen Dag

Internationale dag van het naakt tuinieren

Onder de noemer “niet omdat het moet, maar omdat het kan” gaan vandaag overal ter wereld mensen op de eerste zaterdag van mei in hun blootje het onkruid wieden. Vanwege de simpele reden dat het vandaag World Naked Gardening Day (WNGD) is. Veel activiteiten kun je natuurlijk in je blootje doen, neem het badmintonnen maar eens in gedachte, maar het blijkt dat mensen naakt tuinieren, na naakt zwemmen, nog wel zien zitten om te doen.

Ik houd van tuinieren, maar naakt tuinieren zie ik toch echt niet zitten. Ben daar veel te preuts voor.
Maar er zijn dus echt mensen die de datum 7-05-2016 in hun agenda rood omcirkeld  hebben en hier een heel jaar naar hebben uitgekeken.

Dr Elle Boag, hoogleraar Sociale Psychologie aan de Birmingham City University moedigt ons toch aan om vandaag lekker naakt de tuin in te gaan want zegt ze: “over het algemeen kan naakt tuinieren bijdrage aan een positief gevoel over je eigen lichaam en zo een boost geven aan je gevoel van eigenwaarde”. Ben ik overgehaald? Nee! Maar ik ga vandaag wel even over de schutting kijken. 😉

Fairtrade Week van 7 t/m 15 mei

Niet één maar twee Fairtrade weken worden er dit jaar georganiseerd door de Stichting Max Havelaar. Vandaag begint de voorjaarseditie van de Fairtrade Week en in het najaar vindt dan logischerwijs de najaarseditie plaats, dat zal van 29 oktober t/m 6 november zijn.
Gedurende de landelijke campagneweken kun je in duizenden supermarkten en winkels Fairtrade producten met korting kopen. Deze actie moet er toe lijden dat wij, de consument, stil staan bij het belang van eerlijke handel.

World Fairtrade Challenge

Door stijgende temperaturen, alles verwoestende stormen en bakken vol met regen zien koffieboeren hun oogsten afnemen of mislukken en daarmee meteen hun bron van inkomsten reduceren. Om deze Fairtrade koffieboeren te steunen wordt er in 20 landen de World Fairtrade Challenge georganiseerd.
Wat houdt deze challenge in? Een week lang tijdens de koffiepauze op het werk of thuis alleen Fairtrade kopjes koffie te drinken. Zo creëer je een win-win situatie; de koffieboeren krijgen de kans om de beste kwaliteit koffiebonen te blijven telen en daardoor kunnen wij blijven genieten van de heerlijkste (Fairtrade) koffie.

Wil je mee doen? Klik hier dan kom je op de World Fairtrade Challenge website.

Wereld Aidswezen Dag

Ouders sterven aan aids of aids-gerelateerde ziekten en laten hun kinderen ouderloos achter, de aidswezen. Naar schatting zijn er 15 miljoen HIV/Aidswezen zijn, waarvan 12,3 miljoen in Afrika ten zuiden van de Sahara leven.
Als de grootmoeders en/of tantes in staat zijn om de kinderen in huis te nemen doen ze dat, als er geen familie in de buurt is vangen grootmoedige mama’s uit de wijk de aidswezen op. Als er geen Afrikaanse mama in de buurt is dan blijft er alleen de straat over met alle gevolgen van dien.
Er zijn vele projecten die je financiële steun kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een weeshuis te bouwen of een vakschool.

Geef de aidswezen een kans om te overleven en een toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.