28 juni – Internationale Body Piercing Dag | Internationale Tau-dag | CAPSLOCKDAY

Internationale Body Piercing Dag

Piercings in je lichaam zetten is al zo oud als de weg naar Rome, ouder eigenlijk. Ötzi, de ijsmummie uit de Kopertijd (5500-3300 v.Chr), had al een dikke piercing in het oor. Het plaatsen van een oorpiercing is anno 2017 nog steeds ongekend populair. De trend van 2017 in lichaamspiercing, zoals het in goed Nederlands heet, is een piercing door je helix. Een piercing door je wat???? Tis een onderdeel van je oor, het woord helix komt uit het Grieks en betekent spiraal. De spiraalvormige bovenrand van het oor is hiernaar vernoemd; het randje van de oorschelp.

Ik heb trouwens goed nieuws voor degene die een navelpiercing hebben. Klaarblijkelijk is de navelpiercing met een come back bezig, dus je bent weer hip. Tis maar dat je het weet. 😉

Internationale Tau-dag

Zoals de aanhangers van Pi hun Pi-dag hebben zo hebben de aanhangers van Tau hun Tau-dag. Volgens de Tau-aanhangers is het gebruik van Tau beter dan Pi omdat het berekeningen makkelijker, handiger en logischer zou maken. Maar wat is Tau dan? Het getal Tau is een wiskundige constante die exact het dubbele van pi is dus 6,2831853071. Omdat in het Amerikaanse kalender-systeem 28-06 als 6/28 wordt geschreven hebben we de verklaring waarom Tau-dag op 28 juni wordt gehouden.

Wil je meer weten over Tau? Klik dan hier, je gaat rechtstreeks naar de website waar je “The Tau Manifesto” kunt lezen. Natuurlijk is er ook “The Pi Manifesto“ en zoals zo vaak zal de waarheid in het midden liggen.

VANDAAG IS INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY!

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebuiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als 22 oktober wordt gevierd. Je zult het vandaag wel merken op social media.

Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Een reactie die je dan ook vaak leest als iemand bijvoorbeeld een tweet in alleen maar hoofdletters opsteld: “je hoeft niet zo te schreeuwen hoor”.

Uitroeptekens!!!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik weleens woorden probeer te benadrukken door ze in hoofdletters te zetten en dat dan niet als een woord uitschreeuwen bedoel maar hooguit uitspreken met een kleine stemverheffing. Weet je waar ik me eigenlijk nog meer aan erger? Dat is om achter elke zin een tig-aantal uitroeptekens te zetten. Is één niet genoeg? Ben je bang dat je over het hoofd gezien wordt? Of wil je hiermee benadrukken dat wat jij schrijft o zo enorm belangrijk is? Tja….

Misschien dat het tijd wordt voor een INTERNATIONAL EXCLAMATION MARKS DAY!!!!!!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.