afbeelding ondersteunt de ondernemer

21 augustus – Dag van de Ondernemer | Dag voor Senioren | Dag ter Herdenking en Eerbetoon aan de Slachtoffers van Terrorisme | Weekend van de Romantische Muziek | Edese Heideweek

Werelddag van de Ondernemer

In 2016 beslist MKB-Nederland dat jaarlijks op de derde dinsdag van november (20-11-2020) een Nationale Dag van de Ondernemer dient te komen. Reden? Ik citeer: “ondernemers verdienen respect voor hun inzet en een moment waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.” Vandaag, op Werelddag van de Ondernemer worden wereldwijd de ondernemers in het zonnetje gezet.

Het doel van WED

Het doel van World Entrepreneurs’ Day (WED) is wereldwijd meer besef creëren over ondernemerschap, innovatie en leiderschap. Het is de perfecte dag om mensen aan te moedigen een eigen bedrijf te beginnen. WED is de dag van de oprichters, managers, producenten, aannemers, industriëlen, innovators, bestuurders, ontwerpers en producenten onder ons. Werelddag van de Ondernemer biedt bij uitstek een mooie gelegenheid om via allerlei initiatieven het ondernemerschap in het zonnetje te zetten. Maar ook om kennis en expertise over de bühne te brengen.

Werelddag voor Senioren

De Werelddag voor Senioren vindt haar oorsprong in het jaar 1988. De initiator was de toenmalig president van de Verenigde Staten Ronald Reagan. De president verklaarde in zijn proclamatie het doel van deze dag als volgt toe: “Voor alles dat onze senioren hebben bereikt en voor alles dat ze blijven doen, zijn we hen onze oprechte dankbaarheid verschuldigd“. Deze dag is echt een Amerikaanse aangelegenheid, ook al suggereert de naam van de dag iets anders.

Nationale Ouderendag

In Nederland wordt elk jaar op de eerste vrijdag van oktober (02-10-2020) de nationale ouderendag georganiseerd. Een landelijk evenement waarbij de wensen van duizenden ouderen door het Nationaal Ouderenfonds worden vervult. Onze Zuiderburen vieren Grootouderdag op 18 november en hebben jongstleden 1 maart Grootmoederdag gevierd. Natuurlijk mag ik niet de Nederlandse Nationale Opa en Oma dag op 4 juni vergeten. Tot slot, de VN heeft haar eigen International Day of Older Persons op 1 oktober. Dus de oudjes komen goed aan hun trekken in de “dagen van” kalender.

Dag ter Herdenking en Eerbetoon aan de Slachtoffers van Terrorisme

De derde viering van de Internationale Dag ter Herdenking en Eerbetoon aan de Slachtoffers van Terrorisme wordt door COVID-19 een online evenement. Door de deelname van secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de heer António Guterres, wel een online evenement op hoog niveau. Het evenement heeft de volgende titel meegekregen: “Not Forgotten: Stories of Remembrance of Victims of Terrorism“.

Het evenement biedt slachtoffers de gelegenheid om hun verhalen te delen en de internationale gemeenschap ertoe aan te sporen hun rechten te versterken en in hun behoeften te voorzien, zelfs tijdens wereldwijde noodsituaties op gezondheidsgebied.

Europese Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme

Tijdens de bomaanslag op 11 maart 2004 in Madrid komen 191 reizigers om het leven en raakten 1.800 mensen gewond. Naar aanleiding daarvan werd in 2005 de eerste Europese Dag van Herdenking van Slachtoffers van Terrorisme georganiseerd. Jaarlijks worden op 11 maart alle slachtoffers van terroristische aanslagen in de Europese Unie herdacht. Samen met hun families, vrienden en hulpverleners.

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht