18 maart – Dag van de Slaap | Diabetes Dag | Pannenkoekdag | Arubadag

Internationale Dag van de Slaap

De eerste World Sleep Day werd georganiseerd in 2008 door World Association of Sleep Medicine (WASM). Hun doel is om mensen meer bewust te maken van de nadelige gevolgen van slaapstoornissen. In Nederland hebben we voorafgaand aan de WSD de Slaapweek. De Nederlandse Vereniging voor Slaap – en Waak Onderzoek (NSWO) houdt traditie getrouw een enquête in deze week met als doel de slaapgewoontes van Nederlanders in kaart te brengen.

Elk jaar krijgt een ander motto, dit jaar is het: “Good Sleep is a Reachable Dream”.

Nationale Diabetes Dag

Nationale Diabetes Dag is een tweejaarlijks event in de zorgsector dat zich focust op volksziekte nummer 1: diabetes. NDD 2016 is bedoeld voor professionals zoals (kinder)diabetesverpleegkundigen, (huis)artsen, specialisten ouderengeneeskunde, internisten, diëtisten, professionals diabetische voet maar ook bijvoorbeeld wetenschappers. Deze groep is natuurlijk veel groter, dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Je hoeft je niet speciaal van te voren in te schrijven voor deze dag, je kunt vandaag gewoon een kaartje kopen bij de registratiebalie van De Rijtuigenloods in Amersfoort.

Nationale Pannenkoekdag

Het is feest! Vandaag wordt alweer voor de tiende keer de Nationale Pannenkoekdag georganiseerd.
In totaal doen er dit jaar 878 scholen, een record! En als je nagaat dat in het eerste jaar, in 2007, nog maar 60 basisscholen meededen kun je echt wel spreken van een meer dan geslaagde actie.
Je kunt spreken van een win-win situatie: extra aandacht voor onze ouderen en extra publiciteit voor de beide firma’s. Ik vind ook wel dat ze dat verdienen, onze ouderen en Koopmans en Tefal.

Een dikke duim omhoog voor de organisatoren van deze dag, Tefal en Koopmans en voor al die kinderen die vandaag aan het bakken slaan. Vandaag staat in het teken van bakken, smikkelen en smullen maar bovenal contact tussen oud en jong!

Wat is Arubadag?

Arubadag is de dag dat de Arubanen in Nederland hun eigen “Dag van het Volkslied en de Vlag” (Dia di Himno y Bandera) vieren, dit jaar is dat op 20 maart in de Broodfabriek in Rijswijk.

Op 18 maart, een Nationale Feestdag op Aruba, wordt op Aruba gevierd dat het eiland Aruba zijn eigen volkslied en vlag heeft sinds 1976. Het is vandaag veertig jaar geleden dat voor het eerst de Arubaanse Vlag werd gehesen en voor het eerst het volkslied Aruba Dushi Tera te horen was.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.