17 december – 3FM Serious Request

3FM Serious Request

Morgen begint de twaalfde editie van 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december zullen Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering worden opgesloten in Het Glazen Huis. Als je er naar toe wilt dan ga je naar het Pancratiusplein in Heerlen want daar staat dit jaar het Glazen Huis. Oh ja, er is tijdens 3FM Serious Request gratis WiFi in Heerlen! Het netwerk heet: Free WiFi Heerlen. Origineler kan het niet. 😉

3FM en het Rode Kruis

In 2004 is 3FM Serious Request ontstaan. Het idee erachter was om op een ludieke manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een “stille ramp” waar ook te wereld. Een “stille ramp” is een groot humanitair probleem dat miljoenen mensen raakt maar waar totaal geen media aandacht voor is.
De samenwerking met het Rode Kruis werd gezocht en gezamenlijk besloot men voor dit éénmalige evenment de vluchtelingen in Darfur te kiezen als “stille ramp”.

Éénmalig

Dit “éénmalige” evenement is uitgegroeid tot een traditie die elk jaar meer en meer bezoekers trekt en waar enorme geldbedragen worden opgehaald voor de “stille ramp” van dat jaar.
Vorig jaar waren er maar liefst 1.215.000 bezoekers in de binnenstad van Haarlem, het bezoekersaantal aan het Glazen huis kwam uit op 749.750 mensen. Er werd vorig jaar meer dan 12 miljoen euro opgehaald.
Geloof me, het zal de middenstand géén windeieren leggen.

Wist je trouwens dat Jan-Willem Roodbeen, een Nederlandse radiodiskjockey en -presentator, de bedenker van Het Glazen Huis is? Hij is trouwens ook degene die altijd de nummers uitzoekt die in The Passion worden gezongen.

De stille slachtoffers

Elke dag horen en zien we verhalen over de vluchtelingen uit Syrië, zien we rubberbootjes vol gepakt met mensen, zien we lijken drijven in de zee. Zien we hoe volwassenen en kinderen wanhopig aan gesloten grenzen staan, zien we hoe niét welkom de vluchtingen in ons eigen land zijn.

Waar we ook niets over zien of horen zijn de stille slachtoffers. De stille slachtoffers zijn de kinderen en jongeren die leven onder de meest erge omstandigheden die je maar kan bedenken. Omdat zij leven in of vluchten uit oorlogs- en conflictgebieden, daardoor wordt hun kans op scholing en (persoonlijke)ontwikkeling bijna nihil.

Dit geldt niet alleen voor Syrië maar ook voor bijvoorbeeld Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

De Next Generation: Keep Them Going”

De next generation, dat is de “stille ramp” van dit jaar. De DJ’s in het Glazen Huis zetten zich in voor de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.
Deze jongeren hebben niet alleen recht op noodhulp maar ook recht op scholing zodat ze zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. De next generation; dat zijn de pijlers onder de toekomst.

Kom ook in actie! Vraag een plaat aan, bied mee tijdens de veiling of organieer zelf een actie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.